Sfaturi pentru proba practica

Proba practica pune cele mai multe probleme viitorilor soferi si inspira cele mai multe emotii celor care au trecut proba teoretica. Aceasta se defasoara sub supravegherea unui politist care determina rezultatul pe care il veti obtine de aceea este foarte important sa retineti informatiile oferite de catre examenul teoretic si orele de condus cu instructorul dumneavoastra.

Va oferim cateva sfaturi de care at trebui sa tineti cont inainte si in timpul examenului practic:

Primul lucru care trebuie facut inainte de a porni de pe loc este sa verificati pozitia scaunului, a volanului si a oglinzilor. Aceasta este cea mai frecventa greseala inalnita la proba de traseu si va poate costa puncte valoroase la nota finala acordata de politist.

Un alt detaliu de care uita multi elevi este frana de mana. Desi pare un lucru minor care poate fi omis din cauza emotiilor, examinatorul va poate depuncta serios pentru o astfel de eroare. Pentru a eveita aceste greseli trebuie sa va pastrati calmul inca de la inceput pentru a nu pierde puncte pentru greseli aparent nesemnificative.


7XkPFRfM_400x400

Cei mai multi participanti la examen se plang de faptul ca parcarile,in special cele laterale, reprezinta cea mai mare problema a traseului. De obicei examinatorul va cere sa executati cel putin 2 parcari sau manevre de parcare. Trebuie sa aveti invedere faptul ca este posibil sa va ceara sa executati o parcare intr-o zona in care nu este permisa. Aici intervin orele studiate pentru examenul scris si cunoasterea legislatiei.

Cel mai important sfat pe care vi-l puteam da este sa nu incercati sa influentati nota examenului prin alte mijloace. Dupa ce luati carnetul sunteti responsabil pentru viata dumneavoastra si a altor oameni. Este foarte important sa stiti legislatia inainte de a urca la volan chiar daca condusul nu este o problema pentru dumneavoastra.

Este recomandat ca in prima luna, dupa ce luati carnetul, sa va urcati la volan cu cineva experimentat in dreapta pentru a va oferi mai multa siguranta si incredere in dumneavoastra si pentru a invata unele lucruri pe care poate le-ati omis la proba practica si teoretica.

 

 

share